ITN doo Beograd | Sva prava zadržana © 1992 - 2017 | Dodaj sajt u omiljene | Preporuči stranicu | Uslovi korišćenja | Zaštita privatnosti
Logovanje za saradnike
Untitled Document
Brand manager :
Slaven Soldo
+381 62 214 880
+381 11 3160 328
kontakt e-mail
Brand manager :
Dragan Branković
+381 63 214 186
+381 11 3160 328
kontakt e-mail
Brand manager :
Ivan Pejović
+381 63 267 494
+381 11 2104 245
kontakt e-mail
Brand manager :
Radenko Komatina
+381 63 830 2033
+381 11 2198 662
kontakt e-mail
LAW SUŠARE - CFCAI GRUPA

CFCAI Grupa je vodeći evropski proizvođač sušara za žitarice. Oni su pioniri u dizajniranju i razvoju sušara LAW, COMINOR i SATIG. Činjenica da su konstruisali prvu sušaru je i njihova važna tehnološka prednost u odnosu na konkurente. Iz svog proizvodnog programa mogu da vam ponude dva tipa sušara: kontinualne ili recirkulacione. One će vam omogućiti sušenje kukuruza, žitarica, uljarica, i tropskih proizvoda (kafa, kakao), kao i značajne uštede energije i najkvalitetnije moguće sušenje.
Najvažnije je napomenuti da je potrošnja LAW sušara 3.900 - 4.200 kJ/kg isparene vode.Sušara se sastoji od:
- tampone zone, zone-rezerve vlažnog zrna,
- gornje zone sušenja,
- donje zone sušenja i
- zone hlađenja.

Vrući vazduh se koristi za sušenje i uvodi sa s jedne strane sušare. Raspored kanala omogućuje da on izlazi s druge strane vlažan.
Zona sušenja se sastoji od niza kvadratnih ćelija proporcionalno traženom kapacitetu sušare. Donja zona ima iste kvadratne ćelije koje se mogu koristiti za sušenje ili za hlađenje.Protok vazduha u sušari osiguravaju dve grupe ventilatora. Prva grupa ventilatora nalazi se u podnožju i omogućuje recirkulaciju nezasićenog vlažnog vazduha na kraju sušenja, kao i vazduha za hlađenje. Druga ventilatorska grupa se nalazi u gornjem delu i služi za uklanjanje zasićenog vlažnog vazduha.
Sistemi žaluzina omogućuju prilagođavanje protoka vazduha kroz zrno. Ventilatori su svi opremljeni klapnama protiv prašine.PERFORMANCE, SIGURNOST I PROFITABILNOST LAW SUŠARA

LAW sušare smanjuju troškove poslovanja:
- sušenje sa niskom potrošnjom energije zbog recirkulacije vazduha
- raznovrsnost goriva (nafta, gas, vodena para, ugalj, biomasa, ...)
- niska instalisana snaga
- izolacija dovoda toplog vazduha i recirkulacija vazduha
- dokazana tehnologija sa većom homogenosti sušenja
- jednostavnost održavanja
- izborni pred-čistač

Sigurnost u korišćenju LAW sušara dozvoljava sušenje opasnih proizvoda kao što su uljarice (po specifičnom programu), semena zahvaljujući opremi za automatsko praćenje rada sušare, merenje temperature vazduha nakon sušenja, integrisanih u automatizovani sistem za upravljanje sušarom, kao i mogućnost ugradnje mlaznica sa vodom. Omogućena je asistencija upravljanja sušarom pomoću automata, PC-a za daljinsko upravljanje i nadzor preko interneta, a postoji i patentirani sistem za ekstrakciju zrna koji umanjuje rizik od zagušenja sušare preko efekta samočišćenja.

LAW sušare pružaju zaštitu okoline vrlo niskom emisijom prašine, zahvaljujući klapnama protiv prašine sistema za filtriranja, i smanjenje buke zbog smeštaja motora i elektromotora unutar sušare i eventualno ugradnje apsorbera buke.

LAW sušare su poznate i po adaptivnosti instalacije, jer modularnost izrade korišćenjem standardnih komponenti omogućava dalje proširenje sistema po potrebi. Veoma važan je i vrlo visok nivo zaštite elemenata od vremenskih nepogoda i korozije, korišćenjem pocinkovanog lima, kao i mogućnost lakiranja i oslikavanja bojama po zahtevu kupca i u skladu sa okolinom.
Post prodajni servis je zastupljen u mnogim zemljama i uvek spreman za intervenciju.PROIZVODNI PROGRAM:
- Poljoprivredne sušare: kontinualne ili recirkulacione, 25 - 200 t/dan kukuruza, 75 -500 t/dan pšenice
- Industrijske sušare: sa ili bez ekonomizatora, 120 - 2.500 t/dan kukuruza, 300 - 6.000 t/dan pšenice