ITN doo Beograd | Sva prava zadržana © 1992 - 2017 | Dodaj sajt u omiljene | Preporuči stranicu | Uslovi korišćenja | Zaštita privatnosti
Logovanje za saradnike
Untitled Document
Brand manager :
Slaven Soldo
+381 62 214 880
+381 11 3160 328
kontakt e-mail
Brand manager :
Lazar Čemerlić
+381 63 314 017
+381 11 2104 196
kontakt e-mail
Brand manager :
Radenko Komatina
+381 63 830 2033
+381 11 2198 662
kontakt e-mail
Brand manager :
Dragan Branković
+381 63 214 186
+381 11 3160 328
kontakt e-mail
Brand manager :
Milovan Boljanović
+381 63 860 1521
+381 11 2104 196
kontakt e-mail
Više informacija na :
GRIMME LANDMASHINENFABRIK

GRIMME je već decenijama simbol inovativne tehnologije u proizvodnji mašina za šećernu repu i krompir. Bez obzira da li je u pitanju priprema zemljišta, sadnja, kultiviranje, vađenje ili skladištenje krompira, već više od 150 godina GRIMME crvene mašine su poznate po visokom kvalitetu proizvodnje krompira. Od 2003. godine inovativne tehnologije su uključene i u proizvodnju mašina za vađenje šećerne repe u tradicionalnoj kompaniji u Damme-u, Nemačka.

Već 152 godine GRIMME se razvija od male radionice do lidera u proizvodnji mašina za krompir i šećernu repu. GRIMME već decenijama razvija svoju dilersku mrežu širom sveta da bih danas bio prisutan u preko 100 zemalja sa svojom prodajnom i servisnom mrežom podružnica. ITN GROUP sa ponosom nosi ime zvaničnog distributera GRIMME-a za Srbiju. Preko 1.600 zaposlenih rade za GRIMME širom sveta, od toga 1.200 u matičnoj fabrici u Damme-u.

U novembru 2012. godine na tradicionalnoj prezentaciji GRIMMETECHNICA, vlasnik kompanije gospodin Franz Grimme je sa ponosom saopštio da je GRIMME preuzeo vlasništvo nad najstarijim proizvođačem mašina za ubiranje šećerne repe, nemačkom kompanijom KLEINE.

Time je GRIMME proširio svoju ponudu od tri postojeća samohodna kombajna za šećernu repu - MAXTRON 620, REXOR 620 i REXOR 630, na dva utovarivača i čistača šećerne repe KLEINE Cleanliner Mega (radnog zahvata 10 m) i KLEINE Cleanliner Classic (radnog zahvata 8 m), kao i samohodnog kombajna KLEINE Beetliner Compact

GRIMME tehnologija u proizvodnji šećerne repe

Vučene mašine za dvofazno vađenje šećerne repe
GRIMME tarupi za uklanjanje lisne mase i odsecanje glave šećerne repe koriste se kao prva faza u vađenju. Ove mašine su jednostavne izvedbe, sa minimalno hidraulike i bez elektronike, ali i dalje čuvaju visok komfor rada. Ovaj sistem čuva cenu na niskom nivou za ovu vrstu mašina. Dostupni modeli iz BM, FM i FT serija mogu biti nazad kačeni ili frontalno, što u kombinaciji sa Rootster-om omogućava u jednom prohodu kompletno vađenje.

U drugoj fazi dolazi vučena mašina Rootster za vađenje, čišćenje i transport šećerne repe. Ova mašina je ekonomska alternativa za kombajne. Modeli 604, 804 i 904 se razlikuju po broju redova vađenja (6, 8 ili 9 redova). Za neprekidni rad na raspolaganju je veliki bunker kapaciteta 6 m3. Novi sistem daljinskog upravljanja LRC daje mogućnost kontrole pretovara vozaču prikolice tako da rukovaoc Rootster-a može da se fokusira na vađenje. Takođe na svim novim modelima je ugrađen sistem za praćenje reda što dodatno olakšava posao rukovaoca.



Samohodni kombajni za vađenje šećerne repe
GRIMME u ponudi ima tri modela samohodnih kombajna za vađenje šećerne repe: MAXTRON 620 - guseničar, REXOR 620 - dvoosovinac i najnoviji kombajn REXOR 630 - troosovinac, kombajn sa najvećim bunkerom na svetu, predstavljen na GRIMMETECHNICA u novembru 2012 godine. MAXTRON 620 pod sloganom ''daje Vam više'' podrazumeva izuzetno nežno vađenje šećerne repe, veću zaštitu zemljišta i novi trend podešavanja operativnog sistema koji omogućava i neobučenim vozačima kontrolu ovako složene mašine posle veoma kratkog vremena. Sa REXOR-om 620 ćete imati najefikasnije vađenje šećerne repe, dok je REXOR 630 poboljšana i efikasnija verzija REXOR-a 620 sa najvećim bunkerom od 45m3. Na ovoj mašini GRIMME se fokusirao na ekonomiju i efikasnost tako da performanse ovog 6.-oredog kombajna postavljaju nove standarde u svojoj klasi u pogledu potrošnje goriva i operativnih troškova.
KLEINE tehnologija u proizvodnji šećerne repe

Kupovinom najstarije svetske kompanije u tehnologiji proizvodnje šećerne repe, nemačke kompanije KLEINE, GRIMME je proširio svoju paletu samohodnih mašina na:
- KLEINE Cleenliner MEGA, mašina kod nas poznatija pod nazivom MOUSE, radnog zahvata 10 m, sa kapacitetom čišćenja i utovara oko 250.000 t/god
- KLEINE Cleanliner CLASSIC - MOUSE mašina radnog zahvata 8 m
- KLEINE BeetLiner COMPACT - samohodni dvoosovinski kombajn sa bunkerom od 18 m3


GRIMME TEHNOLOGIJA U PROIZVODNJI KROMPIRA, LUKA I ŠARGAREPE

UREĐAJI ZA PRIPREMU ZEMLJIŠTA

Uređaji za oblikovanje gredica
GRIMME nudi dva osnovna modela BF serije za srednja i teška zemljišta sa krupnim kamenom i BFL serije za sva zemljišta sa manjim gredicama. Oba modela se proizvode u serijama 200, sa dva radna organa ili 600, sa mogućnošću oblikovanja 3 ili 4 gredice.

Uređaji za separaciju zemljišta
Sledeći korak na kamenitim zemljištima je separacija kamena i grudvi da bi se dobilo optimalno zemljište za proizvodnju krompira.

SADILICE

Model Ekonomik iz serije 30
Sadilice idealne za manje površine, lagane i kompaktne konstrukcije, jednostavna za rad sa malim troškovima održavanja. Ne zahtevaju snažne traktore (već od 37KW), koriste sva inovativna rešenja primenjana na većim modelima sadilica tako da obezbeđuje brzu, praktičnu i preciznu sadnju. Dostupni su modeli sa dva (GL32E) i četiri (GL34E) reda sadnje.

Model T iz serije 30
Robusne, stabilne i kompaktne konstrukcije, ove sadilice su pogodne za velike površine i profesionalno opredeljene proizvođače krompira. Idealne su za sadnju na gredice; za sadilice sa četiri i više redova sadnje postoji mogućnost obavljanja više operacija u jednom prohodu sadnje, đubrenja, prskanja, kultivacije, kao i direktnog punjenja koša iz prikolice. Dostupni su modeli sa dva (GL32T), četiri (GL34T), šest (GL36T) i osam (GL38T) redova sadnje.

Model T iz serije 40
Ove sadilice su kompaktne konstrukcije za direktnu sadnju sa velikim mogućnostima podešavanja širine sadnje. Sadilice iz serije 40 imaju mogućnost sadnje i nekalibrisanog sadnog materijala pomoću transportnih traka i senzora. Upravljanje ovim sistemom je veoma jednostavno iz kabine traktora pomoću elektronske kontrole sadnje. Dostupni su modeli sa dva (GL42T) i četiri (GL44T) reda sadnje.


KULTIVATORI

Rotacioni kultivatori
Izuzetno pouzdani GRIMME rotacioni kultivatori su odlični na teškim zemljištima pošto odlično usitne zemljište, a sabijanje je veoma malo. Na zadnjem delu su organi za oblikovanje bankov gredica ili bez oblikovanja za klasičan rad kultivatora. Dostupni su modeli RT300 i GF serije.

Kultivatori sa fiksnim radnim organima
Kultivatori iz GH serije su univerzalni kultivatori za nagrtanje sa robusnom konstrukucijom na koju mogu da se postave radni organi u obliku noževa, diskova ili hvataljki. Prednost ovih kultivatora je što kruta konstrukcija može da izdrži velika opterećenja.

VADILICE

Vučene vadilice
Gde god se proizvodi krompir mogu se sresti GRIMME vadilice, i ko god misli da su to mašine samo za male parcele vara se, pošto su na ove vadilice ugrađeni elementi iz velikog dvoredog kombajna za krompir. Zbog njihove pouzdanosti, velike snage i lakog održavanja ove mašine su odlične i za velike površine. Ove mašine su zastupljene tamo gde se tradicionalno sakupljanje vrši ručno ili gde je vađenje dvofazno. Modeli GVR i RL 1700 izvađene krtole ostavljanju u središnju traku, dok model WR 200 ima mogućnost ostavljanja krtola sa strane.

Vučeni kombajni
GRIMME kombajni su inovativne mašine pokrivene međunarodnim patentom, koji daje veći protok, efikasnije odvajanje zemlje od krtole, pa čak nežnije rukovanje usevom. Ovi kombajni vrše tri funkcije u jednom uređaju: razdvajanje zemlje od krtole, uklanjanje stabljike i nežni transport krtole od prve separacije do koša, koristeći jedinstveni dual web sistem. GRIMME u svojoj ponudi ima široku paletu vučenih kombajna, od jednorednih (modeli: SE75-20, SE73-30/40, SE75/85-55 i SE 140), preko dvoredih (modeli: GT170, DR1500, SE150/170-60, SV260/275), do troredih i četvororednih (modeli: GT300 i GV3000).

Samohodni kombajni
Apsolutno inovativni, robusni i pouzdani samohodni kombajni za krompir daju izuzetno visoke učinke u različitim uslovima vađenja. Ove mašine odgovaraju svim individualnim zahtevima, izuzetno su okretni tako da su zastupljeni i na malim parcelama, kao i navelikim. Izuzetno snažni 326 KS Mercedes-Benz motori omogućavajuda mašina uvek ima snage da se prilagodi svim uslovima žetve. Udobna kabina vozača daje dovoljno prostora i odličan pregled pri radu. Elektronska kontrola u kabini, sa ekranom osetljivim na dodir, dodatno omogućuje operateru efikasniji rad. Dostupni modeli su SF 150/170-60, Varitron i Tectron.


OPREMA ZA SKLADIŠTENJE

Usipni koševi
Inovativne ideje, tehnička dostignuća i prefinjenost su karakteristike GRIMME transportne i skladištne opreme. GRIMME usipni koševi imaju visok učinak, a u isto vreme nežno manipulisanje. Različite opcije daju mogućnost prilagođavanja ovih mašina. Pošto je vreme novac, a vreme u žetvi je kratko, sa usipnim koševima se neizmerno skraćuje vreme transporta od kamiona do skladišta.

Transportne trake i utovarivači
Vrlo dugovečne mašine sa prefinjenim radom i minimalnim oštećenjima useva u toku transporta. Inovativna rešenja u sprečavanju sletanja i prelaska sa jednog na drugi transporter, kao i beskrajna mogućnost podešavanja brzine vuče, osnovne su karakteristike trakastih transportera iz SC i TC serije. Utovarivači, kao poslednje mašine u ovom lancu, daju svoj doprinos da krompir, luk, šargarepa ili žitarice stignu u svoja skladišta bez oštećenja. Smanjeno rasipanje i valjanje useva obezbeđuje nežan i visok kvalitet manipulacije. Dostupni modeli su iz serije SL80 i SL125/145.

Specijalne mašine
Različiti stacionarni ili mobilni separatori, specijalne prikolice, te mašine za pretovar, daju svoj doprinos u visokoprofesionalnoj proizvodnji krompira, luka ili šargarepe.




ASA-LIFT mašine za berbu povrća

ASA-LIFT je vodeća međunarodna kompanija u razvoju, proizvodnji i distribuciji kombajna za povrće. Od početka mehanizovanog ubiranja biljaka ASA-LIFT je fokusirana na mogućnosti i izazove u svetu. Kroz redovne sastanke sa povrtarima iz celog sveta, u kombinaciji sa jakim fokusom na inovacije, ASA-LIFT je u mogućnosti da obezbedi atraktivan, jedinstven i širok asortiman proizvoda visokog kvaliteta, prilagođenih datim uslovima i postojećim zahtevima.

Od osnivanja 1936.god., ASA-LIFT je uvek uživao reputaciju za kvalitet, inovacije i dobru izradu. ASA-LIFT je 1960.god. proizveo prvi kombajn na svetu sa hidrauličnim pogonom, što je dovelo do povećanja izvoza na svetskom tržištu. Od tada pa do danas kupci su i dalje isti, a ASA-LIFT ima dobru reputaciju i na našem i na tržištima okolnih zemalja.

ASA-LIFT u svom asortimanu ima kombajne za ubiranje sledećeg povrća: luk, praziluk, paštrnak, celer, šargarepa, repa, rotkvice, krompir, boranija, kupus, zelena salata ...